Geloof

India is een multi-religieus land en in de eerste dagen zijn alle geloven al voorbij gekomen. In een lotus-vormige temple bidden mensen voor alle vrede tussen alle geloven. We zagen de eeuwenoude moskee van de Mughals in het rode fort en de grootste Hindu tempel van Delhi. Dit laatste was letterlijk een attractie. De heilige tempel bestaat uit een rood stenen gebouw versierd met duizenden figuurtjes en van binnen is het van wit marmer gevuld met gouden beelden – amazing! Naast het serene deel was er ook een expositie over een Hindoeistische guru en zijn goede daden. In de vorm van een boottocht langs allerlei poppendecors. Zo heeft deze Bagwan blablabla al op zijn vierde een grootste daad verricht door de vissers ervan te overtuigen dat het doden van vissen slecht is. Een fantastische droomvlucht met bewegende beelden, maar het langdradige en mierzoete verhaal vonden we een tikje indoctrinerend. Maar vanuit mijn communicatieblik moet ik toch zeggen, goede marketing van de Hindoes.