De overstap

Te snel alweer waren de twee weken Jordanië en Syrië voorbij. Zaterdag sloten we het Midden Oosten met zijn zessen af met een bezoek aan de grote moskee van Damascus en een waterpijp met thee en baklava op het terras. Daarna moest ik afscheid nemen van mijn vijf gezellige reismatties, die ‘s nachts al de taxi namen op naar een vliegtuig naar de Nederlandse regen. Ik sliep nog een nacht in Damascus en om de volgende dag alleen de vlucht naar Delhi te pakken, met een stop in Baghrain. Blijkbaar een rijk oliestaatje waar toeristen uit alle windstreken hun overstap hebben. Voor sommigen duurt de stop zo lang dat ze uitgestrekt op de bankjes gaan pitten. Daarom heft het vliegveld speciaal mannetjes ingehuurd om deze dutters wakker te maken als het boarding time is. Interessante praktijken.