Blue panorama

Het spektakel begint in Jodhpur, the blue city in de Indiase volksmond. Dit komt doordat mensen van hoge kasten hun huis blauw laten schilderen. Mooi panorama! Boven deze huisjes uit stak het paleiselijke fort. We volgden hier een tour die werd geïntroduceerd door een wel heel overdreven gemaakt praatje met een groot amerikaans accent. Een voorbeeld: ‘ In this audiogaid evry spot will be introdjuced baj eee loooovely rajasthanie soong, which Is fa-bu-lous!’ (fonetisch opgeschreven dan Smile). Het fort bleek tof, de audiotour minder. Iets later op de dag kwamen we terecht in het shopping gedeelte van Jodhpur, waar we een demonstratie sari-omknopen kregen! Dit is nodig, omdat je een 6m lange lap stof op traditionele (lees: ingewikkelde) manier om je lichaam knoopt. Direct vonden we dit een prachtig plan als carnavalsoutfit.