Octopussy

Udaipur staat bekend als romantische stad vanwege bergachtige omgeving en een meer dat omgeven is door paleizen. Op de eerste dag namen we een ubertoeristisch bootje over het lake en bezichtigden we een eilandje dat alleen maar bestond uit paleis. ‘s Avonds begon het spektakel! Deze paleizen bleken namelijk voor te komen in de James Bond classic ‘Octopussy’, die overal in Udaipur in de rooftop restaurants wordt vertoond. Ook wij gaven ons hier aan en zagen daarmee het paleis in een Holly- / Bollywood setting terug. Next day: paardrijden! We waren enigszins angstig voor bokkende paarden, maar deze rondtocht langs Frans ogende bergdorpjes, was heel ontspannend. Saillant detail: ook Johnny de Mol en Waldemar Torenstra zijn op deze ranch geweest voor opnames van ‘Waar is de Mol’. Carlijn bleek op hetzelfde paard te zitten als Waldemar, jeh! Omdat we wel genoeg sportieve activiteiten hadden verricht, werd het tijd om de Indiase keuken wat beter te leren kennen, nu dan ook van de actieve en niet alleen de luie, etende kant: we deden een kookcursus. Samen met een groep Aussies leerden we stap tot stap Malai Kofta, Allu Paneer, Chai, Chapati en Byrianni te maken. Het smaakte warempel net echt!