Geen verkeerde koffie

Ethiopie bergenOp 3 januari vlieg ik.
Voor 6 maanden naar Ethiopië.
Werken bij Fair Chain koffiebrander Moyee Coffee.
Zo, dat zijn de korte feiten. Wil je weten wat en hoe?
Lees de intro hieronder en volg mijn updates.

Jeetje wat ga je zo lang doen in een Afrikaanse miljoenenstad?
Ik ga er werken voor Moyee Coffee, een bedrijf dat fantastische koffie maakt in Ethiopië.
Als grondleggers van de Fair Chain gedachte wil Moyee dat koffie wordt verwerkt in het land waar het vandaan komt. Om te zorgen voor meer ondernemerschap en handel in Ethiopië, dus meer opbrengsten en investeringen. In Nederland profiteren we ook, want je kopje yummie yammie koffie is van kwaliteitsbonen uit het beste koffieland. Het is al heel concreet. Er staat al een koffiefabriek middenin Addis Abeba. En daar ga ik naar toe.

AlIMG_4702-600x700lemaal leuk, maar je weet toch niets van koffie maken…alleen van drinken.
Klopt, ik ben een mega koffiefanaat, maar van bereiding weet ik weinig. Gelukkig heeft Moyee daar al echte experts voor. Waar ik voor naar Ethiopië ga is het inrichten van kwaliteitssystemen. Klinkt moeilijk. Ik ga de processen zo inrichten en overbrengen dat we zeker weten dat ieder kopje Moyee koffie van dezelfde topkwaliteit is. Dus dat betekent: opschrijven hoe het verwerkingsproces loopt, verbeterpunten aandragen, trainingen geven, steekproeven doen, etc.. Je kunt er gerust 6 maanden mee vullen : )

En die leuke vriend van je, blijft die in Nederland?
Sam sam. Pim komt vanaf half februari ook voor 3 maanden, gelukkig wel!
Hij werkt bij Randstad, dus gaat zich in Addis bezighouden met recruitment en HR-beleid.

Ik hoor werken-werken-werken. Is er dan nog wel tijd voor ontspanning?
Dat is wel te hopen! Ethiopië is een geweldig land heb ik gehoord. Dus de hoge Simien bergen, Lalibela rotskerken en erfgoed stad Harar staan op de shortlist voor weekenden. En daarnaast gaan we nog een safari naar Tanzania en bezoekje Zanzibar plannen.

Wat raad je de thuisblijver aan?
Om lekker mee te genieten door regelmatig de updates op www.redvan.nl te lezen.
En dat gaat perfect onder het genot van een kopje heeurlijke koffie.
*spoiler alert* hier komt reclame aan…
Dus sluit aan bij de sociale revolutie en bestel meteen je eigen Moyee Limu of Jimma!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.